Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm<br>


Snöskor

 

Vi gick över ett marsklandskap, min bror och jag. Vi hade snöskor på fötterna, så vi sjönk inte. Båda var vi ljusröda inuti, men han var mest som en skugga, inte särskilt materialiserad.

När vi kom fram till guldgrävarstugan var vår gamle matematiklärare där. Han undrade vad vi hade där att göra, vi var ju inga guldgrävare. Men han körde inte iväg oss. Vi bara stod där på förstubron. Tuvstarren gungade.




Prosa av Nanna X
Läst 591 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-14 18:48



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Åh, den här drömmen har verkligen SAGA i sig! ...inser jag nu, inte minst efter att ha fått följa Schwesterchenlein o hennes bror.

Dessutom apropå bilden och slutet, så läste jag för första gången "Sagan om älgtjuren Skutt och lilla prinsessan Tuvstarr" i en Bauer-bok före jag inledde Ljusilias trollkalender.
2009-12-22

  dead_prez
Åh vad jag tycker om den där målningen, klippte sönder boken för att få ut den. Dina drömmar är bäst och jag har saknat dem. Grattis till att du är fick jobbet. Det får mig att tänka på jelinek och erotik.
2009-09-03

  blaite
Fan så bra..
2009-08-23

  Gunnar Odhner
Såg en film om tre svenska guldgrävare, som blev rika. Vilket hårt liv. Och för de flesta ingen utdelning alls.
2009-08-20

  TrollTörnTrappan VIP
Jaså, du drömmer uppenbarligen vidare fastän sommaren är över och drömboken utgiven :-) Matematiklärarens reaktion "undrade vad vi hade där att göra, vi var ju inga..." känns komiskt besynnerligt bekant, just som något man brukar drömma nångång ibland om gamla magistrar :-)
2009-08-15

  halmstrå
tuvstarr... det är ett av mina favoritord.
*ryser vällustigt*
2009-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X