Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag sjunger för dig här

Jag sjunger för dig här
För akustiken på ett papper är mer smickrande för min röst.
Men om jag kunde skulle jag tala till dig från den största scenen i världen
Med Heath Ledger som bakgrundssångare.

Jag har ingen orkester bakom mig.
Inga symfonier,
Inga toner.
Inte ens några torra noter har jag.

Jag har bara ord.
Och det blir aldrig nog.
För, hur klichéaktigtdet än må vara,
Det finns inga ord som kan säga det jag vill säga dig.
Inte tillräckligt starkt i alla fall.

Trots detta påstående vill jag inte röra till tårar.
Jag vill kittla dig till skratt.
För du är essensen av glädje min vän.

Jag vill inte uppröra någon.
Minst av allt dig.
Jag vill stoppa om, bädda ner dig tryggt under
ett mjukt duntäcke.
Och om jag kunde skulle jag stoppa ner
James Dean när jag ändå håller på.
För du är kärnan av all trygghet, i alla fall för mig.

Min finaste älskling,
Min bästaste vän.

Du som lyssnat dig igenom månader av tjat och onödigt prat.
Som låtit mig älta
Och älta
Och älta
Närhelst jag har behövt dig som lyssnare och rådgivare.

Tack för att du inte har fått skavsår i öronen.
Tack för att du alltid har uppmuntrat mig.
Utan dig skulle jag aldrig ha vågat skriva

Jag har lovat dig romaner,
Böcker du aldrig fått
Och aldrig, aldrig har du pressat mig.
Och även den här gången kan jag inte ge dig
en tegelsten av ord men jag ger dig detta.

Ett försök att ge tillbaka en droppe av det hav du låtit mig bada i.

Och nu,
Nu vill jag säga dig detta.
Ditt hjärta är stort men om det skulle stanna
låter jag mitt hjärta pumpa ditt blod.




Fri vers av Izabelle Holmgren
Läst 273 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-15 20:44



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
En underbar dikt, där t. o. m. jag, en gammal stofil, upplever Dina ord som smekande
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Izabelle Holmgren
Izabelle Holmgren