Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu inte ärrad - Agnes #15


jag ligger trött
och betraktar
hennes andetag

hennes rofyllda
oskyldiga kropp

ännu inte ärrad
av livets knivar
pansarvagnar
tårgasgranater
och klusterbomber

lyckligt omedveten
om svält
folkmord
växthuseffekten
AIDS
och missbruk

vad förvånad
hon kommer bli

bestört
vanmäktig
sårad

eller apatisk
och glad

förhoppningsvis inte

hon smakade en
citronklyfta idag

vred ihop sitt lilla ansikte
till något som påminde
om ett leende

kunde inte låta bli
att smaka igen
och igen
och igen

det är väl så man gör
tyvärr

ligger förskräckt
och hoppas

att hon aldrig kommer bli
våldtagen
misshandlad
sjuk
eller ens ledsen

försöker låta bli
att intala mig
den bittra sanningen

men repeterar statistiken
i mitt huvud

och gläds åt att hon
fortfarande är ett barn

åt att hon fortfarande
är min

lilla dotter













Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-08-16 14:16



Bookmark and Share


  Silencium
Jättefin!
2009-11-26

  Baystream
Otroligt vacker, stark och sorglig....

Man kan inte annat än att dela dina tankar.
2009-08-20

  Sturesdotter
Att ha barn
efter det blir livet aldrig sig likt

bra beskrivet i denna text
2009-08-19

  Roula O
berörande text...
2009-08-17

  HQ
Den här texten är så vacker,
full av oro och undran och mängder av kärlek.
Men visst är det så
att sorg och törnar är en del av livet.
Ingredienser som kommer finnas där
hur ogärna man än vill.
Men din dotter har en pappa som älskar och bryr sig
och som kan ta emot när världen kränger för hårt.
2009-08-17

  Mr Lindemann VIP
Ifall hon bär en åpoets känsliga själ
och när en ande av en politiker
samt inehar en ängels kropp


då kommer hon att klara sig
2009-08-16

  ingen
å om man kunde vara ett oskyldigt ovetande barn hela livet och att allt runt omkring bara var kul och trevligt...
älskar dina dikter om Agnes!
2009-08-16

  etthjärtaäralltidrött
svårt det där
älska henne
akta henne
för alltid
2009-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP