Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen bort är vägen hem

I Berenikes Hår
där ligger mitt hem
dit har jag längtat
sedan längesen

Första gången såg jag det
genom ett nattligt fönster
En stjärna i norra natten
Den blinkade in till mig

För att hitta dit
ta till höger när ni kommer
till stjärnornas mitt
sedan ut mot kanten
där det är fritt

Där ligger mitt hem
med Polstjärnan synlig
från förstukvist
och synfältet blockeras ej
av nebulosor och annat stoft

Nattens stjärnor där är mina
och fastän solen också är en stjärna
ligger den för nära
avlägsna ljus är mera kära
och blandar sig ej i mitt liv
Låter mörkret i mig vila i frid

Och ni som kanske kommer förbi
är välkomna en liten stund
för vila innan fortsatt färd
till era egna stjärnor i natten
men stanna inte för länge

Ty Berenikes Hår nr M53
hon är min, bara min
och ligger som sagt var
längs med vägen bort
den som leder mig hem.






Fri vers av Dionysius
Läst 530 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-21 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius