Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I minnen av lycka, när sorgen tär

När förlösande tårar dröjer
och tröstande ord inte finns
då kanske man sig nöjer
med de glada stunder man minns

när dysterheten sänker sitt mörker ner
över dag som känns så lång
då kanske det goda minnet emot Dig ler
och Du kommer ihåg något glatt, som hände en gång

som får Dig att glömma det dystra
det, som hela tiden försöker att störa Ditt sinne
och då kanske Du påminns om allt det ystra
som tidigare fanns, och ännu finns kvar i Ditt minne

var glad och plocka fram de glada stunder Du minns
som gjorde Dig riktigt nöjd
så ska Du se att hoppet ännu finns
för att Du ska få känna riktig glädje och fröjd

när sorgen vilar tung och orsakar smärta
tänk på stunder som Ni gjorde förr
sådant Du sparat i djupet av Ditt hjärta
när kärleken knackade på Din dörr

eller försök att minnas trots sorg som tär
det fina som var en gång
då kanske fina minnen genom sorgen Dig bär
och dagen känns inte längre så lång

när förlösande tårar dröjer
och tröstande ord inte finns
då kanske man trots allt sig nöjer
med de glada stunder man minns




© Ted Örnberg 2009
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 2003 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-08-22 20:28



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
så innerliga meningar
lämnar ingen oberörd
2015-04-28

  Per Blomqvist
smart och finfint!
2011-11-21

  aol
underbart vackra trösterika ord
2010-05-24

  Bibbi VIP
Förnyad uppskattning av denna så suveräna dikt.
Den sitter oändligt bra för mig just nu.
Applåd och bokmärke.
2010-05-14

  Roula O
tänkvärda rader från en klok man...mycket vackert skrivet!
2009-08-24

  LenaJohansson VIP
mycket sant tröstande
2009-08-22

  Suzy med punkterna
Du är en mycket klok och varm man!
2009-08-22

  arja savela
En bamsekram som tröst och visst finns det glada stunder också
2009-08-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja det gäller
att ta till det
goda som var
när sorgen tar
vem vet där finns
kanske ett guld-
korn kvar... .. .
2009-08-22

  Maria T
Tack min fina vän för att du
delar med dig av så kloka ord
2009-08-22

  anits VIP
Så vackert, fint och tänkvärt du skriver,
kloka ord som berör, mycket
2009-08-22

  walborg
Genom sorgen kan man lämna det som glatt en förr och sedan ta med sig det goda och gå vidare.
2009-08-22

  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå att följa.
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP