Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommardrömmar och vinterverklighet

Blåsorna på hälarna har spruckit och nätstrumporna har sugit fast i såren,
har sugit tag i allt blottat kött.
Hon undrar om det var värt det där hon går,
barfota och med stilettklackarna i ena handen.
Kuvertväskan i den andra.

I somras var det så skönt att gå utan skor.
Hon minns grönt gräs och maskrosor mellan tårna.
Nu är asfalten kall och stenarna unde fotsulorna vassa.
De kommer som smärtsamma överraskningar i mörkret.

Bussarna har slutat gå och ingenting är öppet längre,
ingenting förutom särade ben i fyllesängar.
Hon hamnade inte där i natt.

Bakfylla väntar imorgon och kanske har någon av hennes vänner blivit knullade utan kondom.
Fått HIV,
syfilis,
gonoré
och barn.

Och sommardrömmar om rosor och honungskyssar ger sakta vika för vinterverklighet.




Fri vers av Izabelle Holmgren
Läst 306 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-23 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Izabelle Holmgren
Izabelle Holmgren