Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
reflexion till morgonkaffet i sena augusti


årstidsnärvaro

jag delar min morgon med markörer
levande årstidsmarkörer
som sänder kodade budskap från skyn

fågelsträck
av piplärkor gulärla och svalor

ibland ser jag dom däruppe som små dansande kroppar
men mest är det bara röster jag hör
som ett stilla akustiskt regn i daggklarheten

mina öron öppna
ostörda
aldrig fulla med proppar




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-24 08:41



Bookmark and Share


  Mikael Larson
my man Ingo!
2009-08-26

  peter markurth
ja denna var något extra
2009-08-24

    Melona
just den här meningen är något av det vackraste jag läst, föreställt mig:

"som ett stilla akustiskt regn i daggklarheten"

förlåt om jag tjatar...
2009-08-24

    Melona
helt enkelt underbar,
och så minns jag min morbror, stunderna på hans trappa, farstun morgonsolen, kaffet med sumpig skorpa i, det skulle doppas och så tystnaden, som ett sorl, alla dessa fåglar han visste och kunde som sina tio fingrar,

jag imponeras över detta, din enkelhet
hur du målar naket och säkerligen; för vad vet jag, vardag.

det här stycket skulle jag vilja velat skriva själv, eller skriva något efter:

"ibland ser jag dom däruppe som små dansande kroppar
men mest är det bara röster jag hör
som ett stilla akustiskt regn i daggklarheten

mina öron öppna
ostörda
aldrig fulla med proppar"

helt fantastiskt, dessa dansande kroppar kan ju vara
vilka figurer, tillstånd som helst.

tack!
2009-08-24

  etthjärtaäralltidrött
kan känna havsluften
i denna fina text
2009-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP