Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mäster Listig

På isen han ses vandra
en listig Michael räv
Hans tassar är frusna
och pälsen hans är sträv

Han stegar så långsamt
längs järnvägens räls
Mot natthimlens stjärna
det skimrar i hans päls

En vinter kall och hård
där hungern varit stor
Är längtan efter föda
det som i rävar gror

Han går genom skogar
och över öppen teg
Mot riggade fällor
han aktar sina steg

I hjärnan finns en bild
av gården någonstans
Kanhända där finns mat
det är hans enda chans

Där under månens slöja
ett hönshus han ser
Med planer i sitt sinne
han sakta sig beger

En tupp som sömnen njuter
hans planer inte märker
Nu må han strupen smörja
och magen som värker

Mätt och ganska nöjd
han åter är på språng
Han stillat har sin hunger
för vintern kall och lång

Hans list dock har förtvinat
av frosserites glöd
Ett skott hörs där i natten
och räven han är död

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 664 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-24 09:31



Bookmark and Share


  Connie
Å vad det gör ont i mig! Stackars räv, jag som precis hade lärt känna den!
2014-03-26

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker om den, det gör jag. Varför har jag inte varit här och läst den förut, det är mig en verklig gåta.
2013-12-17

  Maiah VIP
Den här skulle passa i en gammal sagobok, riktigt bra diktat!
2010-09-19

  Måna N. Berger
Stackars Mickel! Han kunde väl ha fått äta den där tuppen, som ändå snart skulle nackas..
2009-08-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO