Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag har ju sagt det här i flera år...


skolstart och handskakningar med pedagoger
presentationer och snabba samtal
"Jag kommer sitta med vid luncherna"
så säger det nya ansiktet
"Då är det en sak du bör veta"
kontrar jag och säger att det är inget bekymmer
om han inte äter för är det sås i maten så äter han inte
han äter alltid bra, men blanda ihop den så vägrar han
då blir matstunden enbart ett utdraget tjatande
och lång frustration
"jo, men då kan du beställa specialkost,
det är inte ovanligt med sådant här"
och så laddar hon för att förklara
jag ser henne i ögonen
säger lugnt till henne:
"Det har jag länge vetat för jag jobbar
själv med detta och jag har sagt detta
gång på gång och får ständigt frågor
om varför han inte äter.
Det är så enkelt, ge honom mat så
han ser vad som är i den så är det
inga som helst problem."
Hon tittar på mig och svarar:
"Om du vill så kan jag prata med skolsköterskan?
Han får då egen kost i en låda. Hon ringer upp dig
när jag pratat med henne."
Helt plötsligt så blir det så lätt.
Med det svaret så förstår jag att hon fattat,
att hon tagit in det jag sagt i så många år.
Grabben äter inte hopblandad mat.
Gissa om jag försökt få honom göra det,
har fortfarande inte gett upp och stegen
är i längd med en myras,
men denna pedagog var den första
som lyssnat
tänk att det skulle ta fem år
fem hela år
men har inte ropat hej än
för det har fortfarande inte hänt
och jag väntar tills jag ser
vad som händer




Övriga genrer av glittertindra
Läst 237 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-24 09:58



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Intressant att läsa.
Applåd.
2009-09-04

    ej medlem längre
känner igen mig...när min dotter gick i 7an fattade de att hon hade inlärningssvårigheter och kom på utredning...
2009-08-26

  lodjuret/seglare VIP
jaa, ibland är det någon som lyssnar efter åratal av tjat, men istället för särskilda lådor fick vi som ett eget utrymme att äta i där allt låg upplagt för sig som på en bättre restaurant och ljus var det på duken osså
2009-08-25

  SurtantZ
På sjätte året är min son i skolan.. Dessa sex år har bestått av matteproblem... Nu!! Skall utredning göras... Men som sagt, bättre sent än aldrig!! Tyvärr är det så med skolan... Man får gå med hoppet att rätt öron lyssnar på vad man har att säga... Tyvärr
2009-08-24

    miramari
Fem år är lång tid för att få folk att förstå. Men skolvärlden är ibland som en annan slags verklighet.

Skönt att det äntligen fanns någon som lyssnade och inte gjorde det här till något problem. För vissa saker är så enkla att lösa.
2009-08-24
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra