Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara ord


Ring klocka, ring

Vi satt där
i det främmande köket.
De andra hade motvilligt
givit sig iväg.

Vi pratade om
vad kvällen hade
innehållit,
om känslosvallen.

Vi pratade om
vilken ynnest det var,
att få medverka till
ett nyuppvaknande.

Vi kände tacksamheten
värma oss inifrån
över hans glitterstrålande
glada ögon.

Vi studsade högt
när ringsignalen
länge plöjde genom
lugnet i köket.

Den gammalmodiga klockan
vakade över köksdörren,
lät som 50-talets skolringning,
lät som dagens brandlarm.

Jag gick till ytterdörren,
för att välkomna den
ihärdigt ringande
sena gästen.

Tomheten svepte
in i mig, när mina ögon
spanade i nattmörkret,
när min röst ekade utan svar.

Busringning,
konstaterades det
torrt av oss,
i det främmande köket

Morgonen därpå
återvände husets ägare,
på frågan vart ringklockan ledde
blev svaret - ingenstans.



© Gunilla N
090827




Övriga genrer av Gunilla VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-27 22:07



Bookmark and Share


  genni VIP
Intressant det där, nästan så att jag önskade att jag varit där, spännande...
2009-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP