Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del 46


Utanför Sjunger Fåglarna


En kall brits
och det ekar av rundgång
i skallen.
Dunkande tinningar upprepar kvällen, framkallar
minnesbilder i stark kontrast till
vad som egentligen
hände.

03.47 och en polis dunkar sin näve mot dörren,
sparkar och skriker Jonny Asplund!
Lillebror Lukas blir först att vakna,
det rycker i den vänstra ögonvrån
när han ropar efter Storebror

Vad fan har du gjort?

Sen sitter Jonny, begrundar vad
han kan ha gjort fel?
Ingenting.
Jag har fan inte gjort något fel.
Där ute bortom gallret sjunger fåglarna.
Men inne i Jonnys skalle viskar rösterna:

Du är avskyvärd.




Fri vers av Andie
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-31 12:17



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Du fortsätter skriva helt fantastiskt!
2009-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Andie
Andie