Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara ord Kameleontlika smälter de in, de kontrollerande, manipulerande människorna, som vet exakt vilken sida som skall visas fram i olika sammanhang.


Kameleonten

Åh! Han är fantastisk!
Så skicklig, så trevlig!
Vilken härlig humor!
En sådan god vän
han har blivit!

Superlativerna
östes ur hennes
glada uppenbarelse.
Hon gladdes ofantligt
över mannens nyfunne vän.

Håll i dig!
Säg ingenting!
Dina upplevelser
behöver inte bli deras.
Ge dem en chans.

Hon gick från
spontana mötet
med en besk smak,
som var svårdefinierad
i hennes omtumlade själ.

Bara dagarna före
hade en annan kvinna
beskrivet en mans beteende,
på pricken likartat
denne mans.

Hur kontrollbehovet,
fick honom att skjutsa henne
till och från jobbet,
i 'all välmening'
för hennes bästa.

Hur i 'all välmening',
han intalade henne,
att hon var inkapabel
att själv köra bil,
att själv ta sig till och från.

Hur han i vrede
beskyllde sina misstag,
sina felbeslut,
sin ouppmärksamhet
på henne.

Hur han i 'all välmening',
inför andra,
läxade upp henne,
för att hon skulle lära
sig av misstagen, som var hans.

Hur han 'band ihop'
henne med sig själv,
då hans behov var
större än hennes barns,
än hennes egna.

Hur han medelst
konstlade 'avtal'
tillförsäkrade sig
kontrollen över hennes
rörelsefrihet.

Hur han skar bort
hennes behov av vänner,
behov av egna familjen,
då de skulle vara allt
för varandra.

Hur han valt bort
gamla vänner
för hennes skull,
för deras gemensamma
framtids skull.

Utåt var han charmerande,
verbal, intellektuell,
intelligent, allmänbildad,
den glade gamängen,
med historier på lut.

Vem kan ana
att denne man,
manipulerar
sina närmaste
till sjukdom?

Vem kan ana
att denne man,
är en veritabel
kameleont,
denne charmör?



Vem kan ana?


© Gunilla N
090831




Övriga genrer av Gunilla VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-31 19:57



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag kan ana då jag råkat ut för en sådan.
Applåd!
2009-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP