Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara ord


En ny chans



Lyssnade på talande text
om stum man
som fick talförmåga
och ordrikedom

En ny chans
att ta del av
delta i
livets flöden

Orden flödade
ivrig glädje
knockade
lyssnarskaran

Berättaren
stod i ljuset
belystes
belyste nåden

Vi alla är barn
av samtiden,
barn ur
samma källa

På livets slingrande väg
begår vi misstag,
sårar, gör illa,
självföraktet växer

Våga möta sårad blick,
våga högt uttala ånger,
våga lyssna lyhört
våga bekräfta

För den som har blivit sårad,
i detta sedd, hörd, förstådd,
för den som sårat,
för båda lättar tyngden

Vi ger varandra
en ny chans
att på nytt glädjas,
lättade och fria leva



© Gunilla N
090831




Övriga genrer av Gunilla VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-31 21:31



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Vi ger varandra
en ny chans
att på nytt glädjas,
lättade och fria leva"

Ur en favoritandaktsbok Daglig Kraft av "två lyssnare" i England för över 50 år sedan:
"Ge från och med idag dig själv och andra en ny chans!"
Applåd!
2009-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP