Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häxan Greta


På häxan Gretas hus
Sitter fattiglappar som är vita
Gjorda av asbest
Inga korvar där inte som den äkta
Pomperipossa

Men humöret kan vara dåligt
Mot de som irrar sej dit
Nu är hon dock gammal
Och fjärran den tid då alla barn skrämdes
Av ”häxan i matbespisningen”

Kan nog inte ens flyga numer
Endast hytta med kvasten
Där i sitt hus
Klätt med fattiglappar…




Fri vers av LassO
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-06 17:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO