Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Eftersom det finns ondska i världen så kan inte Gud finnas...

 

Är då Gud ond?

Nej, eftersom det i så fall inte vore några problem, då ondskan finns så borde rimligtvis också Gud finnas om nu Gud är ond.

Är Gud god?

Rimligtvis borde Gud vara god eftersom man ställer ondskan (dvs avsaknaden av Gud) kontra något, och eftersom detta något torde vara motsatsen till ondskan så torde det vara godheten.

Finns godheten?

Ja, precis som ondskan finns så finns godheten.

Om det nu finns godhet i världen borde då inte också Gud finnas?

Jo, rimligtvis borde därför Gud finnas och i rimlighetens namn bör då också Gud stå som representant för det goda, eftersom ju ondskan anses vara avsaknad av Gud.

Bara genom påståendet att Gud inte kan existera eftersom ondskan existerar så erkänner man Guds existens, i och med att man definierar ondskan som icke-gudomlig. Alltså kopplar man ihop Gud med godhet (eller möjligen kärlek), och har därigenom gjort en definition av Gud. Och eftersom det även finns godhet och kärlek så existerar också Gud.

Således blir det svårt att ifrågasätta Guds existens. I alla fall med hjälp av frågan ondska/godhet.

 
Övriga genrer (Essä/Recension) av Hawk
Läst 311 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-14 11:26Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Gud är Kärleken ... sen finns det alla möjliga mindre kärleksfulla krafter & varelser ... Ondskan existerar & godheten likaså, gäller bara att välja sida.
2009-09-14

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
bra tankesvängningar, jag väljer att endast tro på godheten och kärleken...:))
2009-09-14

    ej medlem längre
Gud står för godheten men vem står för ondskan.. är det jävulen då tro? Jävulen måste vara ganska stark då som får igenom så mycket ondska i världen, för man undrar ju om Gud blundar ibland..
2009-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk