Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

125. Vision





Den tunga tröttheten kommer
när tillvaron blir mycket svår
När vi bär på hat till någon
river vi djupa sår i Kristi kropp

Från den lidandes synhåll
förstår vi smärtan
I mötet med den lidande
föds en vision

En vision om en bättre värld
där vi visar hängivenhet
och engagemang
Där vi handlar rättvist mot den
som vi inte tycker om

Hatet kan vi avlägsna
om vi ser vår medmänniska
i ett Gudomligt ljus
Då förlåter vi bort det onda

Det liv som Gud har gett oss
är starkare än ondskan
Gårdagens bittra minnen tystnar
och visionen följer fågelsången




Fri vers av Maria T
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-06 18:38



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Ef 2:13-22

Men nu, tack vare Kristus Jesus, har ni som en gång var långt borta kommit nära, genom Kristi blod.
Ty han är vår fred, han har med sitt liv på jorden gjort de två lägren till ett och rivit skiljemuren, fiendskapen.
Han har upphävt lagen med dess bud och stadgar för att i sin person skapa en enda människa av de två, en ny människa, och så stifta fred.
I en enda kropp försonade han de båda med Gud genom korset, då han i sin person dödade fiendskapen.
Han har kommit med budskap om fred för er som var långt borta och fred för dem som var nära.
Ty genom honom kan både vi och ni nalkas Fadern, i en enda Ande.
Alltså är ni inte längre gäster och främlingar utan äger samma medborgarskap som de heliga och har ert hem hos Gud.
Ni har fogats in i den byggnad som har apostlarna och profeterna till grund och Kristus Jesus själv till hörnsten.
Genom honom hålls hela byggnaden ihop och växer upp till ett heligt tempel i Herren; genom honom fogas också ni samman till en andlig boning åt Gud .....
2009-09-16

    Annika J
Du lyfter fram något viktigt.Vårt hat mot andra binder oss själva.
Sista strofen stark både innehållsmässigt och litterärt!
2009-09-06

  Jaseph
I liknelsen om den barmhärtige samariern låter Jesus en "icke person" i det judiska samhället bli en förebild, en nästa, en värdefull person. Med vårt hat kan vi stänga vägen för Guds kärlek i världen. Tack för en vision som berör!
2009-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T