Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min Morfar


Sixten

Sprickorna i köksbordet
bildar åkrar och fiskenät
mellan intorkade kaffefläckar
och smulor från tidig morgon
En doft av gödsel har letat
sig in genom det öppna fönstret
och de feta flugorna surrar
bekvämt över den gamla järnspisen
Utanför hörs en traktor försvinna bort
och klockan över kökssoffan
slår elva slag med en trasig melodislinga
Spruckna naglar med jordiga kanter
tummar ett slitet spelkort
Svälta räv, säger du




Fri vers av kittyheartpink
Läst 721 gånger
Publicerad 2005-10-10 10:38



Bookmark and Share


    Sara Olofsson
Är väl fel av mig att bedöma dikten, jag som känner dig. Men det är (som jag sagt några gånger) absolut en av dina bästa dikter! Tror inte bara det är jag som blir känslosam av den heller. SUPERBRA!!!
2005-10-17

  Nichlas
Denna var helt underbar =D Känsla o skönhet i sammspel.
2005-10-13

  Linda A
En skitig lantlig känsla får jag. Som att sitta i en stuga ute på landet. Barndom, tänker jag. Du är duktig på att skapa bilder. Jag gillar verkligen den här. Just nu beror det på mig att den inte läggs på minnet. Det faktum att jag inte har något att knyta an den till. Jag är däremot övertygad om att den är högst läsvärd för andra. Och jag tycker om känslan.
2005-10-10

    ej medlem längre
Härligt! En gammeldags lite vemodig känsla i denna, men också trygghet.
2005-10-10
  > Nästa text
< Föregående

kittyheartpink
kittyheartpink