Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi är insjöfolk

vi är insjöfolk
med storslagna havsdrömmar
för det är småbåtshamnar
sjöbodar och ett varv
allt i miniformat
för det är mitt i landet
mitt i smeten
men den där sjöns horisont har inget slut
så vi lutar oss mot det
bortser från tubsockor i träskor
och fabrikens stämpelklocka
för stadens bästa strand ligger granne
med reningsverket
där vi fick bada när vi var små
och vi fick lära oss att knyta knopar
i skogen på ett berg med scouterna
ifall vi skulle hamna på en liten båt
i den lilla hamnen
inget att prata om
inget att skriva hem om
men det är hemma
fast något jag helst vill glömma
något som mina svarta adidas
till slut sprang ifrån
med en öpojke i tankarna
en bygd som inget byggs i
och jag är mil därifrån
det tar fortfarande bara tjugo minuter
att cykla hem
ändå är det
det vackraste jag sett
med sin småbåtshamn och sina sjöbodar
allt i miniformat
för vi är insjöfolk
födda med storslagna havsdrömmar
för vi har en horisont som aldrig tar slut




Fri vers av LilyRasp
Läst 275 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-06 22:45



Bookmark and Share


  Blåbäret
ofrånkomligt och fängslande...bra!
2009-10-07

    sårosa
och så är du grym också... blev galet förvånad när jag såg du lagt upp ngt
2009-09-06
  > Nästa text
< Föregående

LilyRasp
LilyRasp