Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
april 2009 tidigare benämnd "3 satser ur en romantisk pianokonsert" efter Beethovens 3:e pianokonsert


Nocturne, i väntan på morgonens händer


Världen mättas vid skymningens bord
Små, små sagor växer ur jorden
Allt förklaras - även stormen som skakade mitt verk
även friden som störde min ro.

Väx ur min jord - du som är jag.
Plockar stjärnor ur rymden
smälter dem samman till en skål
Orden vakar här - sagorna växer
till träd i nattens glödheta grönska.

Jag kramar mina träd, klättrar högt
och drar min stege till mig.
På sagans yttersta gren sitter jag
förfrusen som en katt
och väntar på morgonens händer.




Fri vers av näver de anima
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-07 17:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

näver de anima