Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
april 2009 Beethoven: Trippelkonserten (sats 1), 3:e pianokonserten (sats 2, 3)


I falkenerarens hand


Flyg själv i ditt mörker!
När morgonen kommer skall jag kalla dig främling.

*

Örnens vinge skälver i falkenerarens hand
Örnens vinge... Du vet att du skall flyga långt den här dagen!
Den är (ju) gjord för flykt
och äventyret utan tvekan.

Du är örnen i min hand. Aldrig skall du tveka.
Aldrig skall du vända dig om
och se på mig.
Du är örnen i min hand.

*

Aldrig var du mig så nära
som i det främmande landet -
fjärran - långt från trygga boet.
Aldrig var du mig så kär -
vart fallande löv
var ett kärleksbrev från dig.

*

Också jag skall vara örn
och blicka långt bort i fjärran.




Fri vers av näver de anima
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-07 17:44



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Att med överblick sväva där ovan
Blicka ned på det jordiska försyndelserna
Älska in delar av den ande, som om denne skulle vara ett kärleksbrev
2009-09-07
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima