Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måste bara återge en text som betyder så mycket för mig. den sjungs av Annika Orädd och Evelina Edman, den är också skriven av dem .


Sång till vidderna

Hör sången som klingar
högt över sjö och strand
när älvens trygga strand.
Kom andas och lev här
vid fjällens mjuka rand
i hjärtat av din boning får jag ro
Där himlen möter bergen vill jag bo.

Hör tonerna som talar
om viddernas mystik
och tystnadens musik.
Om norrsken som kallar
i vinterns mörka tid
Den lågan brinner för en evig frid
- ett under att alltid stanna vid.

Så vila din själ nu
kom sätt dig ner ett slag.
Din längtan följer helt sin egen lag
Känn frihet i ditt djupa andetag.

Se solen i natten
en bild jag alltid bär
min rot förankrad är.
För här hör jag hemma
så trygg på myrens fäll
Jag vilar i din famn till gryningen
och vandrar i din prakt mot skymningen.

Himlen ljusnar på nytt
vi kryper ur vårt bo när mörkret flytt.

Så vila din själ nu
kom sätt dig här min vän.
I hjärtat kan du vända om igen
till minnerna som alltid för dig hem.




Fri vers av Yrre VIP
Läst 4459 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-11 21:52



Bookmark and Share


  Lindalou
vackra , längtansfyllda ord
2009-09-11

  etthjärtaäralltidrött
Tack :)
2009-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP