Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

grönt träd och ökenregn



vem är trädet som börjat spira där andra träd vissnat ner?



vems är tårarna som faller tunga

vems är smärtan

vems 



lidandet



och hur kan du säga att du gör det för vår skull

när det är våra tårar som bryter vår arma jord 


allra hårdast


hackespett och jordfräs



finns där en domedag så delar den oss alla

rakt igenom livet


skratt från gråt 


och bildar extrakt av hatet

så att hatet blir synbart 


oförargligt synbart



och vi ska se ut från de gröna skotten och ropa till varandra


 - var det blott detta som skrämde oss så?








Fri vers av Hannadraken
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-15 07:37



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
En vemodsdikt med tillhörande djup
den når direkt till hjärteroten
bra skrivet
detta bokmärker jag!
2009-09-15

  Per Rydberg
Dikten ställer frågor och ställer dem klart och tyfligt. Kanske uteblir ändå svaren; de tvärsäkra.
Är det rent av så att det är de frågor som saknar svar som vi bär med oss och som för oss vidare om vi inte räds det som inte går att svara entydigt. Kanske ger detta oss en ödmjukare inställning till livet som gåta och gåva.
2009-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken