Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arvid tre år och jag, hjälptes åt att skriva den här sagan...


Mats och Edinburgh

I en kartong längst inne i det mörkaste hörnet i loppisaffären låg dockan Mats och nallen Edinburgh och sov.

Rätt som det var vaknade Mats av en så läskig mardröm ; det var en hiskelig leksaksätande tiger som jagade honom.

-  Uuuuååå! 
Gapade Mats för  så rädd blev han!

- Vad är det som står på nu då? 
 Gäspade Edinburgh,  som blivit väckt av Mats skrik.

-Du förstår inte hur det är att jagas av en galen tiger varje natt!
Svarade Mats, ganska surt och irriterat. 

Edinburgh blev lite ledsen och gick till legohörnan för att fundera, tänk så grinig Mats blev av sina mardrömmar,  nu för tiden.

Edinburgh förstod att han måste försöka att hitta på något som kunde ta kål på de där mardrömmarna, det var egentligen ganska synd om Mats som hade det sådär jobbigt, med läskiga tigrar varenda natt.

Jaaa! Nu kom på han på det! Han själv, jordens snällaste Edinburgh, världens smartaste uppfinnarnalle, nu har han fått en helt fantastisk ide, nu ska han bygga en riktig tigerskrämma!

En äkta legotigerskrämma!




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 257 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-10-03 22:36



Bookmark and Share


  Moniqa
Mysig saga med gott slut :-)
2009-10-06

  wayward - taiga
hälsa arvid att edinburgh var det allra finaste nalle-namnet som bara gick att hitta! och mats, det heter min bror, i andranamn.

jättebra saga arvid och bussig vän du har i carola som hjälper dig att skriva, tigrar, dem måste man ge akt på, speciellt om de är tuffa och skrämsbenägna.

puff!
2009-10-04

  aol
uderbart hälsa arvid
2009-10-03

  Måna N. Berger
Ljuvligt! helt enkelt. Ge Arvid en applåd och en kram från mig!
2009-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren