Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min våta dröm i sirenens hav

 

 

 

Jag lockas till kvav

av sirenens kör

På drömmens hav

hon mitt sinne förför

 

Jag drivs mot revet

av nymfernas röst

narras i skrevet

av najadernas bröst

 

Vid Anthemoessa

jag möter mitt öde

öns prinsessa

skänker sitt sköte

 

Vi älskar på grund

vid strandens dyning

genom nattens blund

fram till dagens gryning

 

Älskogens dans

försvinner med ett sken

och jag kommer, till sans

mellan sirenens ben

 

Mitt sista sprut

dess strida ström

avtar till slut

så även min dröm

 

 

 

 

© Boa Berg

2009-09-22

05:58




Bunden vers (Rim) av Boa Berg
Läst 318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-22 06:01



Bookmark and Share


  SiriS
Samtidigt som texten var mycket vackert skriven, så har den en smula komik i sig, vilket jag tycker mycket om.
Du har valt ut orden mycket bra, vilket väcker ens intresse redan vid det första stycket.

Den del jag tyckte mest om i dikten var;

"Vid Anthemoessa

jag möter mitt öde

öns prinsessa

skänker sitt sköte"

Jag fick väldigt vackra bilder i mitt huvud, som inspirerade mig till att vilja få ner det på papper, med mina pennor och penslar.
2009-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg