Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur smärtan föds friden






I den sena natten
ser jag upp

mot himlavalvet

finner ro
för tunga tankar

räknar stjärnorna
och börjar om igen

djupa sår
ska sluta blöda

och bli ärr

och nog är väl förtvivlan
en moder

som ur svarta nätters
smärta

föder något nytt



för det
vill jag skänka

min tacksamhet





Fri vers av Michaela Dutius
Läst 500 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-09-23 11:48



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Den här dikten är bara så otroligt vacker!!!Älskar den!!
varm applåd och tack för bokmärket min vän!!
2009-09-28

  Sofie Viktoria
Vilken styrka att i svårigheten kunna vara tacksam över det nya som ännu inte visat sig. Så fint du skriver det.
2009-09-24

  Lena K Nilsson VIP
En vacker och berörande text...
2009-09-24

  KristinaE
.. som en förlossning (för mor och foster), ur smärtan föds livet!
2009-09-24

  anits VIP
En vacker tänkvärd text som berör
mig mycket
2009-09-23

    ej medlem längre
Hopp om frid och insikt att alla delar ska finnas i ett liv. Fint!
2009-09-23

    ej medlem längre
Jättefin text! Tyckte mycket om den.. så lugnt och fridfullt under stjärnorna..
2009-09-23

  peter markurth
stark, välskriven
2009-09-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
När mörkret
ljusnar vi prisar
att vi är kvar för
nu vi har ett gott
grepp om hu vi oss
vidare tar. Och alltid
lika skickligt skrivet!
2009-09-23

  Maria T
En dikt med tunga tankar
och förtvivlan. Något nytt
måste födas
2009-09-23

  walborg
Vi behöver inte frukta känslor - de kommer och går och har sin kulmen och ebbar sedan ut till förmån för en annan känsla. Det är när vi stoppar vårt känsloliv som vi blir sjuka och konstiga. Tack för fin dikt att vila i!
2009-09-23

  lodjuret/seglare VIP
en annan vill tända ett ljus här o se det långsamt till lugn musik brinna ner och ut
2009-09-23

  Fredrik Stillesjö
Hej Michaela!

Jo, så är det nog. I ett fullständigt kaos av smärta och död, kan en säregen frid födas. Intressant och bra, hälsar vännen Fredrik
2009-09-23

  En strimma av guld
En vacker dikt där du fångat känslan som jag kan känna igen mig i.

Den blir ett bokmärke för mig.
2009-09-23

  lilla Du
Väldigt fin, lättade min obehagliga sinnestämning en aning :)
2009-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius