Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schack mot döden

Kom sitt vid mitt bord
och låt oss språkas vid
kom låt oss höja glaset
när kvällen når sin frid

Vi är mycket olika
till sättet du och jag
du är stark som livet
jag som döden svag

Låt oss spela schack
en vinnare blir kung
jag är trött och sliten
men du är ganska ung

Så låt oss höja glaset
och skåla en gång till
du vinner nog partiet
men bara om du vill

Du har aldrig vunnit
mot mig någon gång
du har fått ge vika
med sorg i din sång

Ty vi har råkats ofta
det har jag på känn
men före nattens slut
så vill jag bli din vän

Du flyttar dina pjäser
med stil och elegans
jag är något långsam
men ger det en chans

Så är det på jorden
vi lever och vi dör
din gnista falnar ut
när jag blir för skör

Så låt oss skåla vidare
för schackpjäsens kemi
ty nu när vi är vänner
vårt spel går till remi




Fri vers av ULJO
Läst 742 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-28 10:29



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Stillsamt och vemodigt. Remi i ett parti mot Döden, ja, respit..
2009-11-09

  Berit Robin Lagerholm VIP
Oerhört fin dikt med klingande rytm och melodi.
Bokmärker.
2009-10-16

    Bodil Sandberg
Enastående snyggt
man får onekligen bilden av de tvenne vid schackbrädat..
du skriver sanslöst bra tycker jag!!

varm applåd!
2009-09-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO