Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Le Voyage

Imorgon ska jag åka till Bretagne och bo hos en fransk familj en vecka. Jag vet inte om det kommer att ha med litteratur att göra, men förhoppningsvis! Inspirerande kommer det säkert att vara.

 Det här var lite impulsivt av mig. För ungefär tre veckor sedan satt jag på tåget och insåg plötsligt att jag ville kunna franska. Jag är ju en sådan som tycker om språk och litteratur och världen, så att bara kunna svenska och engelska började kännas begränsande. Jag har läst franska förut, men det var flera år sedan och mina kunskaper var inte särskilt djupgående. Jag hade glömt det mesta också. Jag kommer ihåg att jag var tvungen att slå upp "je suis" någon gång i våras. Det kändes alltså ganska hopplöst.  Sedan pluggade jag en helg och sedan hade jag tur.

Och imorgon ska jag åka till Bretagne.

 

Au revoir!

- M. D'Arcy

 




Övriga genrer av Pontus Landström
Läst 513 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-01 21:47



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Försök att hitta lite medeltidshistoria - fascinerande...mycket grundar sedan vår egen...bon voyage..
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström