Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt skriven på en workshop under poesi-SM i Norrköping. Första strofen är skriven utan sinnesstimulans. Andra strofen är skriven med doftstimulans. Tredje strofen är skriven med en bild som inspiration och den fjärde är skriven till musik (och oväsen)


Pavlov

I det blå rummet med de stora guldkantade speglarna
och den mystiska damen med ett djur över axlarna,
hon som hänger på väggen, sitter en liggande åtta tillbakalutad i
en rödaktig konceptstol. Jag fortsätter i all oändlighet,
i all oändlighet, i all oändlighet…

Jag hör en dunkel lukt, lite mystisk.
Jag vet, man hör inte lukter,
men om man fortsätter i all oändlighet,
i all oändlighet, i all oändlig…
Ja, då vet man saker som inte andra vet.
Hur man får sinnen att sina och utveckla något nytt.

Men jag är även ensam i oändligheten
i mig själv
i världen
bland blommor,
blixtar
och bläckrosor.
Allt bläck i världen
kan inte skildra min ensamhet
min ensamhet i oändligheten
i mig själv.

Jag sitter på en tron
i en borg.
Hör musik,
magisk,
på avstånd
PANG!
Världen exploderade.
Kvar finns jag,
Oändligheten.
Jag pusslar ihop borgen,
världen
och universum.
Ett kort avbrott.
En störning i oändligheten,
en störning i mitt jag.




Fri vers av Pontus Landström
Läst 674 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-24 01:05



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Tycker du lyckas med att få detta till en helhet. Snyggt jobbat mannen.
2009-05-24

  vera gade VIP
Intressant att läsa hur det går till - för oss som satt hemma...kul, Pontus...
2009-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström