Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vet du redan

Fast dessförinnan måste man leva.

Men hur vet man hur man bör leva?
Man bör göra som man alltid har gjort.
Säkerligen är det ett säkert kort.
Men då får man lita på
att det som alltid har varit är rätt.

Men hur vet man vad som är rätt?
För att någon säger det,
eller för att det känns?

Jag vet att den här banan
är den rätta
för att orden,
så fort jag vänder blad,
lämnar arket,
kryper sig närmare,
viskar i mitt öra
och lämnar någonting,
och jag skälver.

Det faller sig liksom naturligt.

Men det är väl inget att ägna sig åt?
Man borde hålla sig till verkligheten.
Det som är och alltid har varit.

Men man måste vara sig själv också,
sa han, och kysste tystnaden från mina läppar.

Det föll sig liksom naturligt.

Fast nej, nej,
man borde gifta sig med regeln,
flytta in i "lyckans" hus
och ta anställning,
en fast position,
och bidra.

Fast dessförinnan måste man leva.




Fri vers (Fri form) av Pontus Landström
Läst 759 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-02-26 12:18



Bookmark and Share


    Vad säger ett namn
Gillas starkt. Ovanligt naturliga och oförklädda ord, tankar. Tvivlande och frågande.

(Enligt mig så finns det inget som alltid varit rätt, inget som är och alltid har varit. Allt förändras. Och om det finns en objektiv verklighet så kan vi ändå inte se den. Verkligheten är vad du gör den till ... ;)
2012-01-28

  aol
man lär av livet, till slut har man facit, och då är det bara att gilla läget
2010-06-05

  Carolina Dahlberg
Jag tror också att den vägen du väljer själv är den rätta, man behöver inte göra som alla andra tidigare gjort bara för att det är bekvämt.

Jag tycker att du beskriver det här på ett väldigt tydligt och bra sätt. Fortsätt vara självständig! Våga vara mer än bara lagom :)
2010-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Pontus Landström
Pontus Landström