Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tankeställare :)


Myrstacken

Jag är som en myrstack
Alla säger att den är välorganiserad
Men vem vet
Ja, Vem ser
När det pågår kaos inuti?

Lugn och effektiv på utsidan
Men hemligheten ligger på insidan

Allt försvinner in när det regnar och stormar
Men kommer fram igen i solens sken


När du bara ser duggregn
Ser myrorna en översvämning

Hela stacken blir blöt
Och kanske flyter iväg


Ibland kommer folk
Unga, gamla, tjejer, killar

Några av dem ger stacken sockerbitar
För att få se dem försvinna

Andra sparkar och trampar sönder stacken
För dom inte gillar myrorna


Kanske jag är som myrstacken?
Är du den som stampar?
Eller den som ger socker?
Eller är du den som tittar fascinerat och beundrar?


Så om jag är stacken?
Vem är du?




Fri vers av Close2end
Läst 264 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-02 15:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Close2end
Close2end