Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




ruinera din kontroll

 

 

jag äter dina kalkyler.
och trots att kylskåpet blinkar ber du mig inte att sluta.
äter dem en efter en en gång till, med gaffel, med brunsås och med mjölk till.
dina diagram, gör revor som skär igenom min hals

och lämnar luften hängandes,
du lutar dig tillbaka i soffan,
med någonting likt siden mellan fingrarna,



din blick säger: det är trots allt nyår medan dina ord menar
"fortsätt."

 

 

 




Fri vers av Issand. VIP
Läst 602 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-10-04 22:51



Bookmark and Share


  greajt
åå
rysligt bra
2009-10-11

  Burn
titeln är en killer, bara så grymt bra. och sen första raden: jag äter dina kalkyler...jag ryser av sånt! och raderna efteråt, där det med emfas äts mer, är som ett inhamrande av att personen går sina egna vägar oavsett vad.

sen diagramen som gör revor som skär i halsen och lämnar en luft hängandes - det är samma skarpa ordval i samma attityd, en eggens retorik.

och sen den meningen "du lutar dig tillbaka i soffan, med någonting likt siden mellan fingrarna". vilken konstans!

och så det underbara slutet, med tre riktningar som möts. och en svepande öppenhet. bara så bra.

en väldigt vass text. det tycker jag om.
2009-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Issand. VIP