Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomsterbrunnen

Jag tittar ner i blommans rosa djup.
Vill vattna kronbladens fukt.
Smaka på den salta nektarn i blomsterbrunnen,
plocka den mjuka knoppen
och släta ut alla ojämna veck.

Jag lägger kinden mot det sträva gräset,
borrar in näsan i den våta jorden.
Den doftar mysk,
höstäpplen,
och torkade aprikoser.

Sedan plockar jag söta hallon med min tunga,
smaken exploderar mot mig.
Och jag vill sprängas med dig.

Jag vill se,
smaka,
känna.

Dig




Fri vers av Izabelle Holmgren
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-06 10:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Izabelle Holmgren
Izabelle Holmgren