Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Narcissistens barn

Hon hörde av sig igår över telefon
En sprakande röst
Krävande, kvävande


...igen


Allt handlar om henne
Att fylla hennes ego
Bekräfta hennes behov


Samma människa
Nu som då
En liten flicka som jag fått ta hand om
sedan mina mycket unga år


Jag skulle finnas där för henne
Skydda mot allt ont
Att ta hand om, bedyra, betrygga
Att få vardagen att fungera


Ensamma hon och jag

Vi mot världen

Jag; den vuxna
Hon; barnet



Hon som var min Mor





Övriga genrer av Dangereux
Läst 381 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-10-07 08:46



Bookmark and Share


  Rachel Roth
så väl beskrivet!
tydligt och sorgligt

behöver du?
2009-10-22

  Epione VIP
Den här tog ett tag om mina tankar och vred runt i hjärtat.
Mycket nära text..
Känslorna är uppe på ytan och visar sig tydligt.
Bra ordat
2009-10-08

  Fånga dagen
mycket stark dikt berör
tänker på mitt medberoende med min mamma som jag håller på att bryta var tvungen att bryta med henne helt

kram ak
2009-10-08

  Grubbelmia
En text som verkligen berör mig. Du fångar det så bra, så smärtsamt. Tack och kram. /Grubbelmia
2009-10-07

  Blåbäret
så trasig man kan bli av sina närmaste...
dock insiktsfullt skrivet, vilket inte lindrar, men ökar kontrollen
2009-10-07

  Junitvillingen
SÅ stark text om en tragisk verklighet - din verklighet. Att från barnsben få axla rollen som förälder till sin egen förälder är så bakvänt som det bara kan bli - viss igenkänningsfaktor som gör att jag känner med dig riktigt på djupet. Orden griper tag om mitt inre.
Kram till dig!
2009-10-07

  Mats Henricson
Känner igen tragiken, har egna, liknande erfarenheter, ärligt och rakt skildrat !
2009-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Dangereux
Dangereux