Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förstoringsglaset med flera


*
förstoringsglaset
över orden visar på

ett ljudmysterium

*
han erbjöds spela
grekisk gud i barnteve

som betald figurant

*
råttorna rasslar
över lärdomens höstlöv

när kastanjer kläcks

*
det dunkla ljuset
den gyllene grönskan

en sval höstpalett

*
solvärmen dämpad
tyst är fågeln i dungen

drunknar i drömmar




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-10-08 21:00



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket vackra strofer.
2009-10-10

  noname_realmind
Mycket vackra!
2009-10-09

  Ulf Lagerholm
fem mycket vältaliga haikus, där både skönhet, filosofi och humor tumlar runt på skärmen framför mig


"råttorna rasslar
över lärdomens höstlöv

när kastanjer kläcks"



den är ändå den som lyser mest avklarnad tycker jag

tack broder!
2009-10-09

  Sonja Sidorow Lapington
Poesi poetik, eteriskt och verkligt...märkligt. Berörande.
Sonja
2009-10-09

  Eva Langrath VIP
Tack för detta utsökta pärlband av ord att försjunka i och värma sig vid i mörka höstkvällen, min favorit blir

"han erbjöds spela
grekisk gud i barnteve

som betald figurant"

vilken lycka att för en stund få vara en grekisk gud.
2009-10-08

  peter markurth
mkt finkänsligt detta
2009-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP