Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DITT LIV...OCH andras krig

Du har aldrig den skyldigheten
att i någons annan mörker famla
ändå lever du med den förtreten
och spillror du försöker återsamla

du har rätten att förvisa dig ut
att leva är också din skyldighet
för det kommer ett bokslut
och där är din värdighet

du tror så enfaldigt att ditt liv
inte är utav din egen rätt
men det plockas gärna från ditt arkiv
rent, naket och helt avklätt

som motsats till din dygdighet
du famlar i det ovissa
att hjälpa i en annans otrohet
får mörkret inom dig att förvissa

du har rätten till ditt liv utan krav
att se, gå och av dig själv ramla
du har rätten att gräva din egen grav
och inte i någons annan mörker famla.




Fri vers av Max Poisé
Läst 388 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-10-12 14:26



Bookmark and Share


  Diana,V
Otroligt bra. Jag förstår ditt budskap, jag gillar hur du målar upp en verklighet många lever i, eller inte vill leva i, kämpar för att inte hamna i eller ta sig ur....

fin
minnes
värd...
2009-10-13

  421A
Känns jävligt luddigt... jag tror jag förstår vad du menar men det känns slaffsigt ihopknådat. Det fanns en gripande känsla till rad 6, sen faller det. Rimmen känns krystade och tempot försvinner. Men det är bara min personliga åsikt, kändes som det fick lov att sägas bara.
2009-10-12

  Mats Henricson
Välskriven men med ett kluvet budskap, vållar huvudbry, kan nog inte ställa upp på det här, menar du ,ungefär: Sköt dig själv och skit i andra ! ??
2009-10-12

  Sturesdotter
bra komposition och rikt innehåll
2009-10-12

  LenaJohansson VIP
väldigt bra...skrivet och innehållsmässigt
2009-10-12

  Lindalou
Snyggt rimmat och väldigt bra text.
2009-10-12

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2009-10-12

    Jane S VIP
fan vad sant!
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé