diktjagets dilemma

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

diktjagets dilemma




Blågrön himlapäll mot väckta tankar

 

vet du,

höstlöven över motorhuven ramar in vindrutan när vi startar

det är de första löven som fallit så tydligt i höst

 

det är sorg

över sommar som varit

men samtidigt hyllning till hösten som är

färger och nyanser ramar in

vardagen

i det vackra

 

förstummade ser vi nästan mer på löven ibland

än på vägen framför oss

stolsvärmen är bara fiktiv

och pulsräknare överskattat

för inombords fryser vi ändå

trots värmda säten och hjärtslag som rämnar 

 

ser du hur någon har blandat

         kvällshimlens färger med grönt ikväll

blå nyanser i gröna toner

trollbinder, väcker

andas och vidrör

 

älskade,

hur många år kan konservera känslor

är du fortfarande du

bakom murar av avstånd?

 

hur länge ska 'se men inte röra' råda

och varför skälver du till vid beröring

- rädd som en hare?

 

som om du glömt

det som var vi

 

 

älskade,

jag tror att du finns under dvalan

 

ser utmaningen i

att söka finna

 

 

© Birgitta Wäppling, 14 oktober 2009

 

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-31 21:44



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbart poetiskt om löven och himlens vackra färger till isolation i relation. Vackert smärtsam.
2009-11-01

  Carola Zettergren
Oj... mycket berörande om en frånvaro som kan smärta, enormt..en vemodig och mycket vackert utformad text, applåderas!
2009-10-31
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP