Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ifall ingen förstod


Detta är en KÄRLEKSDIKT

Detta är en kärleksdikt
du hör det på romantiken
märker du hur jag med skrift
gör dig lite nyfiken

för just detta med kärleken
har gycklat människan i år
vi skriver om hjärtesvek
och djupa brännande sår

för hade vi kunna förklara
detta med kärlek med några ord
så hade poeterna låtit det vara
och inte en kärleksvers fanns på vår jord

men vi trilskas in i det bitterljuva
hur vi än älskar så fanatiskt blint
vi vill på känslan kroniskt ruva
även om det oftast slår slint

för vi släpper på all inlärd förnuft
när vi med kärlekens öga ser
allt annat blir som luft
och vi vill av kärleken ha mer

därför sitter vi andra poeter
skriver om väldens kärleksmöten
för vi vet ju vad det heter
när amors pilar känner stöten

för vilket ämne vi än annars hade valt
och upprepat oss i all oändlighet
så hade det känts oerhört svalt
att skriva om kärlek som poet

så märker du hur min romantik flyter
för kärleken är ett underbart gift
så om fantasin ibland tryter
så skriv då en kärleksdikt.





Fri vers av Max Poisé
Läst 643 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-10-15 09:06



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Mycket fin dikt. Men kärlek är jobbigt oxå.
2009-11-09

  oMareld
"så märker du hur min romantik flyter
för kärleken är ett underbart gift
så om fantasin ibland tryter
så skriv då en kärleksdikt."

Otroligt fint! och bra rim
2009-11-01

  Christin Lederman VIP
Snyggt skrivet och mycket bra rim
2009-10-22

  Junitvillingen
Härligt flyt tack vare rimorden...blir alltid glad när jag hittar en BRA text på rim - du lyckas beröra, och dessutom - nu vet jag vad jag ska skriva när fantasin tryter, tack för tipset;-)) *Ler*
2009-10-21

  kärleks ängel
underbar
2009-10-15

  Blåbäret
här behöver man ingen flytväst för att känna hur det flyter...snyggt!
"men vi trilskas in i det bitterljuva"...härlig rad!
2009-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé