Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
091015...att vakna upp och ispärlor fäster på näsan


Morgonbön

Ögon som sakta vänjer sig
vid det ovana mörkret
i en pryd gryning
plyschprydd soffa smeker min varma kind

del ett avklarad för din del
nu kommer snart del två
snart på bio nära dig

tassar som ett spöke bland ditt eget
köksspöke
för nattuggla behöver ro och sömn
för att läka ett gammalt
knäckt revben

tassar stilla
smyger ut
väcker inte den björn som sover
tåtrippar runt bland släckta lampor
morgonprat med lillgammal hankatt
han gillar mig

Morgon som börjar bra
med is på bilrutor
ser jag solen sakta
smeka morgontrötta ögon
det är fredag i morgon




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-15 09:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fin! sista raderna speciellt vackra i sin enkelhet!
2009-10-16

  Hawk
Is på bilrutor är fint, särskilt när morgonsolen står lågt.
Vacker, mjuk betrakelse.
2009-10-15

  Catharina Edin VIP
Mycket fin morgonbetraktelse! Skönt att höra att du tar hänsyn till det knäckta revbenet, också - *skrattar en aning*
2009-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP