Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem kan jag fråga!


Vart kan jag gå
med alla frågor
om tillvarons
komplexitet
Vem ser mig
förstår mig
och förklarar
livets
hemlighet?

Vart kan jag gå
då medel fattas
för livets
nödvändighet?
Då oro härskar
fruktan växer.
Finns något svar
på det?

Vem kan jag fråga
då ånger tär
på livets låga.
Vem tröstar mig
lugnar mig?
Vem kan förstå
min livsångests
djupa plåga?

Vem kan jag fråga
vid livets slut?
När reser jag
vart skall jag fara?
Finns han där uppe
ser han mig
hör mig?

Vad händer mig?
Vem kan jag fråga?




Fri vers av Marianne Swedmark
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-17 18:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marianne Swedmark