Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälplös kärlek





Jag ser dig
gamla nötta människa
Din tunga vaggande gång
På onda fötter
Ditt hopsjunkna huvud
Och värkande kropp
Med fattigdomens många tecken
Fylld av livets stickor och spjut
Uppfyllande din långa
stoiska kamp
För livets
uppehållande
till slutet

Och jag känner dig
Känner igen dig
Mina förfäders öde
Är ditt öde
ditt öde är mitt

Förenade
i hjälplös kärlek







Fri vers av Marianne Swedmark
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-03-07 11:47



Bookmark and Share


    Yarissa
Gillade denna!
2011-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Swedmark