Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FLUGBARN


Plötsligt var du där
irrade omkring
min läslampa.
puffas än hit än dit
i en vidunderligt nöjsam lek
En svart prick
nyligen kläckt.
Utan en mor
varnande dig
för människor
och alla deras
farligheter.


Flugbarn
Vi har samma
DNA
men blev så
olika
Lever olika liv
i våra gåtfullla värdlar
Mitt öde
att leva länge
ligga i en säng
Se dina fåfänga jakt
Ditt öde
att inte överleva
morgondagen.






Fri vers av Marianne Swedmark
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-20 17:01



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Intressant perspektiv!
2012-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Swedmark