Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ovanför ytan är det höst

på botten av sjön
vandrar barnen
bleka stumma
letar de hjärtan
söker tröst
samlar snäckor
lyssnar stilla
efter människornas röst




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 389 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-10-18 21:31



Bookmark and Share


  * Ammi *
bottenlös sorg, en mkt bra text!
2009-10-20

  Måna N. Berger
Och grattis till välförtjänt placering bland "de fem"!
2009-10-19

  Ingela Svenson VIP
Känns som en stor sorg där, på botten
2009-10-19

  Miss Mod
De lyssnande barnen lämnar spår.
2009-10-19

  Berit Robin Lagerholm VIP
Helt underbar Carola,
En text som starkt berör.
Barn i isolation utan vuxenkontakt framtäder starkt här,
En mycket poetisk tonad bildrik text.
Bokmärker.
2009-10-19

  peter markurth
mkt bra
2009-10-19

  Yrre VIP
Mycket bra upplagt och
med en andemening som står sig stark i dag, att många slutt att lyssna, Bragjort!!
2009-10-19

  Caprice! VIP
Grattis! Du efterträdde mig - vilken ära, va?
Kram för ännu ett mästerverk av dig!
2009-10-19

  Hans Christian
O jösses så snyggt! Ser barnen framför mig, fint o melodiskt diktat.
2009-10-19

  Catharina Edin
Dessa stackars barn - måtte de fiskas upp ur djupet -
2009-10-19

  RogerIvan
Får en känsla utav att existera i en kall, mörk, tyst värld.
Där allting går trögt och oundvikligt tungt på ngt vis.
Samtidigt som vetskapen om den andra ouppnåeliga världen faktiskt existerar.
Fast utom räckhåll...
2009-10-18

  Måna N. Berger
Förnimmelsen av en isolerad värld är stark här. Barnen på sjöns botten har resignerat, de försöker inte nå ut, de lyssnar bara stilla. Jag känner mig sorgsen, samtidigt är det så vackert beskrivet!
2009-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren