Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattliga funderingar


Ännu en dag


En dag kvar
minus
du och jag

Blott en gryning till
allt emedan natten
tiger still

Bara vi
för alltid
i tid och för evighet

Dig och mig
tillsammans

Precis som
det en gång var
men ej förblev

Dig och mig
ifrån varandra drev

Blickar över
och mot horisonten
Betraktar fronten

Nattens mörker
i ännu en kamp
med gryningen

Reflekterar stilla
över det lilla
jag ännu har kvar

Ett envetet hopp
om att det som en gång var
ännu åter kan bli

Du och jag - Ett vi
tillsammans
hand i hand
mot framtiden

Gryningen
dröjer ännu en stund
Kärleken till dig
växer ännu inom mig

... nu
som
alltid ...

Ovan nattmörka molnbankar
finns du
i mina drömmar
i mina tankar

allt emedan längtans tårar
över mina kinder flödar
i strida omättliga strömmar

God natt
min älskade
min vän
mitt allt
min allra dyrbaraste skatt

Sov gott
dröm vackra drömmar

Det är nu tid
även för mig
att sluta mina ögon en stund
för att drömma om dig

Dig som får mig
att gråta alla mina tårar
och
skratta alla mina skratt

Dig jag älskar och behöver
då som nu
varje dag och natt

Blott en dag kvar
minus
du och jag

innan

ännu en dag
passerat förbi

Ännu en dag
du och jag
kunnat få vara
ett vi
tillsammans

Precis som det en gång var
minus allt som gick fel

Nu ska jag sova en blund
en liten stund
förbi och genom gryningen

med ett litet, litet hopp
om att det är du som ringer
och väcker mig
i efterdyningen

av och ur
mina drömmars
djupaste mörker
av ensam hopplöshet

till en varm och kärleksfylld
verklighet
förgylld av din närhet
tätt intill min

Älskar dig
för evigt
i själ och hjärta
är jag din!




©Peter Stjerngrim





Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 635 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-10-16 07:10



Bookmark and Share


    Hedda
Känner hon ditt hjärta?
2005-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP