Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HEMLÄNGTAN



Tillbaka till alla mina fönster
Dessa som flödade ljuset
Öppnade sinnen på vid gavel

Här

stryps sådant
Bortsilas till gråtöcken
Sluter själen

Här är snålt

Vill hem
Tillbaka till fönstren där vyerna vidgades
Där jag såg
ljusflödet spira markerna av
hoppets grödor
Glädjens blomster
Ljusgrön och lätt sommarblå förväntanssådd

Här är endast ledan

Milsvid
Tristessens grå meningslöshet
sprider sin obarmhärtiga odör
avrättar kämpande livsgnistor
genom rutorna av iskallt glas

Saknar mina
fönster




Fri vers av Anette Blomberg
Läst 360 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-21 16:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anette Blomberg
Anette Blomberg