Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Barndomsskräck eller skrämselpropaganda)


Farbror Ström (barnslig rysare)

Han var piprensartunn
Vanskapt och svart som satan själv
med knivskarpt vassa ränder av
neongula svavelstrimmor
och skrikande sistautvägenutlila
Minns inte klart
Minns bara
Barnets fruktade minne

Ur väggens svarta hålor
med slingrande manetbrännande tentakler
jagade han de överlevande drömmarna på flykt
Pappa monterade in ett
nattöga av fosforescerande allsmäktighet
Farbror Ström garvade hånfullt
Släckte förhoppningen
genom dödfödda överlevare

Minns bara
barnets skräckfyllda minne
Ont giftgult och illasinnat lila




Fri vers av Anette Blomberg
Läst 509 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-11 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anette Blomberg
Anette Blomberg