Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sak samma


Amatörteologens bekännelse


Det finns ingen Gud

Enbart hopp och tro




Fri vers av Anette Blomberg
Läst 438 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-08 13:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och Han är personlig.
2016-02-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag vet att Gud finns.
2016-02-19

  Anette Blomberg
Naturligtvis menar jag att en Gud existerar eftersom hopp och tro aldrig överger oss. Men att tillspetsa detta som en motsats vilket blir i meningen "Det finns ingen Gud" blir lika smått, snålt och otillgängligt som att befinna sig i villfarelsen av att förneka både tro och hopp. det vi människor lever av. Med andra ord, vad jag vill säga är att trots allt som vi upplever finns en given mening med varje existens i varenda enskild handling. Trodde detta var uppenbart då jag här använder mig av mänsklig iron.

Tack ändå för din synpunkt.
2010-09-08

  Lavinia Röd
Hur definierar du Gud? Om du menar en gubbe, eller en personlig Gud så tror jag inte det (det är definitionsmässigt den kristna tron). För mig är Gud detsamma som universum och livets heliga princip. Å de flesta kanske kan hålla med om att universum finns och att liv är heligt? Slutsatsen enligt mitt resonomang blir då att de flesta tror på Gud....;)
2010-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Anette Blomberg
Anette Blomberg