Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag, 18 år och osäker på allt.

Rädd för varenda ord som kastas emot mig från alla håll.
Allt skrämmer mig så jävla mycket.
Jag vill inte förlora, men vågar inte heller vinna.

Jag läser alltid mellan raderna,
tolkar alltid fritt och ofta fel.
Alltid samma jävla rädsla,
alltid samma känsla av hur hjärtat sprängs inom mig.

mitt tonårs-jag, lika feg som hon är rädd.
ibland måste man våga även när man inte vågar,
men jag vågar inte alls.

och hon, den där starka personen
som säkert är lika feg som jag.
den som verkar vara mer än vad hon är,
vem är hon, för er?


jag vågar inte fråga er vad som är fel,
jag vill bara att ni ska kasta det på mig ändå.
jag, 18 år, osäker och rädd, det kommer aldrig ändras.

jag frågade ändå vad jag gjort för fel,
men det var nog lika bra att ni inte svarade.
för varje sekund som går så skrämmer svaret som kan komma mig ännu mer.
och nu har det gått flera timmar, som om man kan mäta rädslan i tid.

jag behöver säkerhet,
jag klarar inte av osäkerheten som ni dukar upp åt mig.
på ert fina porslin, med servetter av krossat glas.
det skär i mig, som planerat.




Fri vers (Fri form) av jagvarfeg
Läst 422 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-10-23 00:51



Bookmark and Share


  M.B
Starkt skrivet, berörde =)
2011-07-15

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2010-09-23

  Cosmic Johanna
En mycket strk dikt,

specillet sista stråfen säger mycket och är skrämmande
oavsett om det sker medvetet eller omedvetet av de som dukat bordet för en tonåring, men det kan lika gärna vara för en medmänniska oavsett ålder.

Pennan glöder, applåder!
2009-11-14

    absurdity
Första förståeliga som jag läst hittils...tala från hjärtat så blir det bra....Som schopenhauer säger man ska beskriva ovanliga saker med vanliga ord folk tenderar att göra tvärt om. Fritt citat ...han sa det väl lite annorlunda men iaf peace
2009-10-23
  > Nästa text
< Föregående

jagvarfeg
jagvarfeg