Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svedan

 

det påstridiga i tomheten
när allt

ändå 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 225 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-24 01:26



Bookmark and Share


  Miss Mod
Tomheten kan ta väl stor plats, Du får till det!!
2009-10-25

  Caprice! VIP
Ja, tomheten snackar oftast värst... stjäl gör den också.
Tack för denna utsökta miniatyr! Den kommer att trivas bra med övriga.
2009-10-25

  Gunnel André VIP
Suveränt!
2009-10-24

  noname_realmind
Vetenskapsfysikerna vet idag att tomheten - eller vakuumet - är sprängfyllt med energi. Experiment och avancerade exakta uträkningar parat med observationer av hur universum beter sig, har bevisat detta. Inga tveksamheter.

Om man tänker sig att man suger in ALL MATERIA som finns; stjärnor, galaxer, allt, med en jättestor dammsugare... och pressar in allt detta in i en enda liten kubikcentimeter, så att det INTE blir någon utrymme kvar mellan atomerna... så blir fortfarande inte den lilla kuben fylld på långt när... upp till 50-60% bara. SÅÅ mycket energi finns det i en enda kubikcentimeter!! Och ca 40% mer...
(atomen består ju av 99.99999% - just tomrum - därför funkar tankeexpermintet med att pressa ihop materian)

Kruxet är att få tillgång till den där energin... när vi löser det har vi gratis energi till alla - hur länge som helst... :)))
2009-10-24

  Mr Lindemann VIP
Det är ju det som anses vara gud
det dära som är ingenting
det som finns där men ändå inte
2009-10-24

  glittertindra
ja... det gör ju det...
2009-10-24

  Lsk
läste den 12 gånger
och jag ångrar mig

den är fantastisk
2009-10-24

  Lsk
inte för mig
2009-10-24

  Måna N. Berger
Eneklt uttryckt - allt sagt!
2009-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren