Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sova utan väckarklocka


det är i den brustna kedjans länkar,
i fållen som släpper då silkesmasken slutar spinna tråd,
och i knastret då linan separerar från sin fiber
som summan av ljusets utsläpp adderas

när stolparna vid hållplatser
av ögat minskat till blyertsträck
gnistrar ännu trollsländans
blå-gröna skrud till,
speglar stilla vatttenyta

eftersuset av dess vingar
likt den sköra dansen när
bara fötter söker fäste
på utmarkernas ängsullsgolv




Fri vers (Fri form) av _Mian_
Läst 458 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-26 20:46



Bookmark and Share


    Jnåt
föredrar detta alternativ före väckarklockan, helt klart.
2009-11-05

    ej medlem längre
jag bara älskar ditt sätt att hantera orden, dess betydelser och vrida till dem så de blänker på ett nytt gnistrande sätt! Tack för att du skriver.
2009-11-05

  sister mary
Det blir som rymd i bröstet av den här.
Läser om livets bräcklighet och utkanter och tycker speciellt om
"summan av ljusets utsläpp adderas"

Tackar och bokmärker!
2009-10-31

  noname_realmind
Gåtfullt och Mianskt... Härligt att njuta för öga och hjärta, as usual...
2009-10-27

  Vind
...att ge sig tid, i sig en slags befrielse

Gillar särskilt samspelet mellan rubriken och den lyriskt sköna texten
2009-10-27

  Fredrik P. VIP
lyrisk intensitet
utöver det vanliga
utan vidare tolkning.
vackert!
2009-10-26
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_