Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diagnos

Jag säger er:

Guldåldern har inletts.

Folkhemmet var en optisk villa
skuren med skalpell ur en statisk
halogenkägla;
ljuskylan ruvande, över det gröna
operationsbordet
snärjt i fuktiga yllefiltar

Nu handlar det om var man,
var kvinna för sig själv;
slut era famntag kring damm
gift er med blodet
från ert egna sönderkyssta
tandkött
och andas bara in,
aldrig mera
ut;

ackumulera

Vi, vi är det vackra folket
den omedelbara attraktionen
glittret präglat i istidskåta ögon

De hemliga gengångarna,
genvägar genom arvsmassan

Och vi, vi måste äntligen ta för oss,
kräkta in och bukta
ut;

vrida skalpellen
det halva varv
som krävs.




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-24 01:41



Bookmark and Share


  zallander
snyggt språk!

Är du från guldsmedshyttan ?

Tyckte jag kände igen dig. Mvh staffan
2011-12-05

    Solaris
Förstår nog inte så mycket. Men den ger mig ändå en sådan stark känsla. Kanske är det allt att förstå.
2011-11-23

  jagvarfeg
Vet inte hur vad eller hur jag sak säga något om texten, bara att jag måste göra det jag med. Den är så speciell, så.. åh, jag vet inte. den är underlig, den fastnar, den är bra helt enkelt. Den berör.
2009-10-24

  The Stargazer
Jag kände direkt att jag måste säga något om den här dikten. Du har verkligen ett alldeles eget uttryck, inte riktigt likt något annat jag läst. Många ovanliga ordval och liknelser som fångade mitt intresse direkt och höll det hela vägen. Den är lite svårsmält (inget negativt), men väl värd att läsas flera gånger, tills man riktigt tagit till sig den.
2009-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund